BRUNSZVIK TERÉZ ÓVODA

brunszvikterez ovodaA Brunszvik Teréz Óvoda Oroszlány legnagyobb óvodája. Az óvoda épülete a város lakótelepi részén helyezkedik el. Tíz csoportszobával, kicsi tornaszobával, korszerű főzőkonyhával és kiszolgáló helységekkel rendelkezik. Csoportjai vegyes és homogén életszervezésűek.


Az óvodában, a nevelőmunka középpontjában a gyermek áll, a nevelőmunka kulcsszereplője az óvodapedagógus, elfogadó segítő, támogató attitűdje modell értékű. Nevelőtestületünk azt vallja, hogy a jó óvoda inkább hasonlít egy jól szervezett több gyerekes családi élethez, mint egy szigorúan megtervezett nevelési intézményhez. A 3-7 éves gyermeknek arra az időszakra, amíg távol van a családjától, szülőpótlóra, és a családi légkör pótlására van szüksége.


A nevelési gyakorlatunkban kiemelt szerepe van a játéknak. A gyermek dönti el, hogy játék folyamatából mikor, meddig kíván egy-egy tevékenységbe bekapcsolódni, illetve kiválni. Óvónőink a játékeszközök variálásával új eszközök készítésével, séták, közös programok szervezésével meghatározó, ösztönző élményeket igyekeznek nyújtani (színházlátogatás, hátizsákos kirándulások, óvodai ünnepek, Sportnap, tréfás vetélkedők, családi események, termények betakarítása, feldolgozása).